چند نکته در مورد روان درمانی ها ( بخش اول )
در این سلسله از مقالات قصد دارم اطلاعاتی در مورد مورد روان درمانیها ارایه کنم و در بخش اول این سلسله از مقالات بیشتر در ارتباط با ویژگیهای روان درمانیها و خصوصیات روان درمانیهای روان تحلیلی نکاتی را ارایه خواهم نمود :
– روان درمانیها نقش مهمی در درمان اختلالات روانشناختی بر عهده دارند. اختلالات روان شناختی شامل انواع مختلفی از اختلالات می باشد و بخصوص زمانی که میزان شدت اختلالات روان شناختی در سطح خفیف تا متوسط می باشد استفاده از روان درمانیها می تواند کارآمدتر باشد.
– در اکثر مکاتب روان درمانی هدف از استفاده از روان درمانی ها ایحاد نغییراتی در زمینه های هیجانی ، رفتاری و شناختی مراجعان می باشد تا آنها بتوانند با تغییرات ایجاد شده سلامت روان شناختی بیشتری داشته باشند.
-امروزه بیشتر از 300 نوع روان درمانی مختلف در سطح جهان وجود دارد. از بین این 300 نوع از روان درمانیها چند نوع از آنها مانند روان درمان های روان تحلیلی و روان درمانی های شناختی- رفتاری کاربرد بیشتری دارند
-میزان جلسات و طول اجرای هر یک از انواع روان درمانیها مختلف می باشد و عامل عمده ی تعیین کننده ی میزان جلسات و طول اجرای هر یک از انواع روان درمانیها نظریه های زیر بنایی هر یک از این مدل ها است.
-انواع روان درمانیها را می توان از نظر ساختار یافته بودن و کوتاه مدت و یا بلند مدت به انواع مختلفی تقسیم کرد. برای نمونه روان درمانیهای شناختی -رفتاری در طبقه ی روان درمانیهای ساختار یافته و کوتاه مدت قرار می گیرند و روان درمانی روان کاوی در طبقه روان درمانیهای غیر ساختار یافته و طولانی مدت قرار می گیرد
— زیر بنای نظری روان درمانیهای روان تحلیلی بر پایه ی نظریان زیگموند فروید و شاگردان او استوار می باشد و در اکثر این نظریات نقش دوران کودکی را در رشد شخصیت سالم و یا بر عکس ایجاد اختلالات شخصیتی و روان شناختی مهم دانسته می شود.
-در اکثر مکاتب روان درمانیهای روان تحلیلی اعتقاد بر آن است که ذهن انسانها شامل سه سطح آگاه ، نیمه آگاه و ناخودآگاه می باشد و بسیاری از اطلاعات ذهن انسانها در سطح ناخودآگاه قرار دارد
-در روان درمانیهای روان تحلیلی اعتقاد بر آن است که با استفاده از انواع تکنیکهای مختلف می توان به مراحع کمک نمود تا به وجود تعارضات روان شنناختی که در بخش ناخود آگاه ذهن آنها قرار گرفته اند و شخص از آنها بی خبر است پی ببرد و در نهایت آنها را حل کند.
-روان درمانیهای روان تحلیلی را می توان به از نظر طول مدت درمان به به سه نوع کوتاه مدت ، میان مدت و طولانی مدت طبقه بندی نمود. روان درمانیهای تحلیلی کوتاه مدت معمولا زیر شش ماه طول می کشند. روان درمانیهای تحلیلی میان مدت بین شش ماه تا دو سال طول می کشند و روان درمانیهای روان تحلیلی طولانی مدت بین دو تا پنج سال طول می کشند.
-در اکثر روان درمانیهای تحلیلی به موضوع تشخیص اختلالات روان شناختی اهمیت چندانی داده نمی شود و امکان دارد برای درمان انواع اختلالات روان شناختی از تکنیکهای مشابهی استفاده گردد.
– نتایج پژوهش ها نشان می دهد که روان درمانیهای روان تحلیلی در مقایسه با سیر اختلالات روان شناختی برای درمان اختلال افسردگی وبرخی از اختلالات شخصیتی موثرتر است و برای درمان برخی دیگر از اختلالات روان شناختی مانند اختلال وسواسی – حباری چندان موثر نمی باشد.
پایان بخش اول
نوشته شده توسط دکتر حسین لطفی نیا ( متخصص روانشناسی بالینی )
استفاده از مطالب مقاله ی فوق به شرط ذکر نام نویسنده و ذکر آدرس سایت بلامانع است
آدرس دفتر روانشناسی و مشاوره دکتر حسین لطفی نیا : تبریز ، خیابان 17 شهریور جدید ، حد فاصل خیابانهای طالقانی و ارتش ، ساختمان سینا ، طبقه هفتم
شماره تلفن :04135559866
1402/5/27
–
بازدیدها: 113
نظرات