مقاله ی کوتاه: دو روش مهم برای حل مشکلات و تعارضات زوجها

 

امروزه میزان جدایی زوجها از همدیگر بسیار افزایش یافته است. بر اساس برخی از نتایج پژوهشهایی که در این زمینه انجام گرفته است در کشورهای غربی از هر دو ازدواج یکی از آنها به جدایی منجر می شود.  اگرچه لازم است برای پیشگیری از جدایی ، ازدواج ها همراه با آگاهی و تصمیم گیری درست صورت گیرد اما بنظر می رسد عاملی که بعد از ازدواج ، احتمال جدایی زوجها را به حداقل می رساند به کار بردن روش های کارآمد برای حل تعارضات و مشکلات بوجود آمده از سوی  زوجها .می باشد

 برای حل مشکلات و تعارضات زوجها روش های مختلفی وجود دارد . دو روش مهم در این زمینه عبارتند از:

الف : روش بازسازی شناختی

روش بازسازی شناختی یکی از روش های شناختی است. این روش برای درمان بسیاری از اختلالات روانشناختی بخصوص  اختلالات افسردگی واختلال اضطرابی بکار می رود . در زوج درمانی از روش بازسازی شناختی برای کاهش میزان تعارضات و مشکلات زوجها استفاده می شود. زمانی که در زوج درمانی از روش بازسازی شناختی برای درمان مشکلات و تعارضات زوجها استفاده می شود زوجها افکار ناراحت کننده خود را که به صورت مکرر به ذهن شان می آید مورد شناسایی قرار می دهند موضوع این افکار ناراحت کننده می تواند در مورد رفتارها و یا سخنان نامناسب خود و یا همسرشان باشد . بعد از شناسایی افکار ناراحت کننده و تکراری ، قدم بعدی مقابله با این افکار است و این عمل با کمک به ذهن آوردن افکار متفاوت از افکار ناراحت کننده صورت می گیرد.

فراگیری روش بازسازی شناحتی توسط زوجها می تواند به زوجها کمک کند تا با بسیاری از اعتقادات غیر منطقی و افکار منفی که موضوع آنها در موردخود و یا همسرشان می باشد مقابله نمایند. به نظر درمانگران شناختی – رفتاری استفاده از روش بازسازی شناختی موجب می شود بسیاری از خطاها یا تحریفات شناختی که عامل ایجاد افکار و یا هیجانات منفی مانند خشم و احساس دلتنگی هستند از بین برود.

ب:تهیه ی لیستی از عوامل احتمالی ایجاد کننده ی تعارضات و مشکلات

بنظر می رسد اولین قدمی که زوجها می توانند برای حل تعارضات و مشکلاتی که در زندگی مشترک شان تجربه می نمایند بردارند تهیه ی لیستی از عوامل احتمالی است که در ایجاد تعارضات و مشکلات زوجها نقش دارند. تهیه ی چینن لیستی به زوجها کمک می کند تا در یافتن راه حلهای مناسب برای تعارضات و مشکلات خود موفقیت بیشتری را کسب نمایند. بررسی میزان زیادی از لیست های پر شده توسط زوجها در مورد عوامل ایجاد کننده ی تعارضات و مشکلات ،نشان می دهد که در اکثر این لیستها عوامل زیر وجود داشتند:

-عدم احترام گذاشتن به همدیگر

-عدم توجه به همدیگر

-انتقادات مداوم از یکدیگر

-توهین های مکرر به یکدیگر

-عدم انعطاف پذیری ذهنی

-عدم تلاش برای تغییر رفتارها و نگرش های نادرست 

عدم توانایی در ابراز هیجانات منفی و مثبت

نوشته شده توسط دکتر حسین لطفی نیا (متخصص روان شناسی بالینی )

واژه های کلیدی: زوج ها ، تعارضات ، بازسازی شناختی ، اعتقادات غیر منطقی

4/10 / 95

أدرس دفتر روانشناسی دکتر حسین لطفی نیا(متخصص روانشناسی بالینی):تبریز،خیابان17 شهریورجدید ، بعد از تقاطع خیابان طالقانی ، برج سینا ، طبقه ی هفتم

تلفن:04135559866

بازدیدها: 696

نظرات