مربوط به بخش سوالات روانشناسی : ویژگیهای اختلال شخصیتی ضد اجتماعی چه مواردی می باشد ؟
اختلال شخصیتتی ضد اجتماعی یکی از اختلالات مهم و شدید شخصیتی است . بر اساس نظر طبقه بندی تشخیصی DSM که یکی از مهمترین طیقه بندی های تشخیصی اختلالات روان پزشکی است این اختلال در طبقه ی B اختلالات شخصیتی قرار داد . از حمله ویژگیهای احتمالی اشخاصی که مبتلا به اختلال شخصیتی ضد اجتماعی می باشند حالتهایی مانند وجودحالت تکانه ای ، سومصرف دارو و الکل ،عدم پای بندی به سخنان خود ،تمایل به بی بند و باری و تمایل به خوش گذرنی است . از دیگر ویژگیهای احتمالی مبتلایان به اختلال شخصیتی ضد اجتماعی احتمال زیاد در عدم موفقیت شغلی ، تغییر مکرر شغل ، فرار از خدمت سربازی ، مشکل در داشتن ارتباطات نزدیک با دیگران ، عدم مسدولیت پذیری لازم در زندگی و احنمال انجام حرایم و زندانی شدن می باشد.
تشخیص اختلال شخصیتی ضد اجنماعی در مورد یک شحص زمانی داده می شود که تمام ملاکهای تشخیصی که در طبقه بندیهای تشخیصی در باره ی آن ذکر شده است وجود داشته یاشد و در صورتی که تنها چند تا از ملاکهای تشخیصی این اختلال در شخص وجود داشته باشد در آن صورت گفته می شود که وی سبکهایی از احتلال شخصیتی ضد اجتماعی را دارد. اشخاصی که مبتلا به اختلال شخصیتی ضداجتماعی تشخیص داده می شوند از نظر رقتاری ، شناختی ، بین فردی و هیجانی ویژگیهای خاصی دارند .برای نمونه از نظر رفتاری آنان حالتهایی مانند حالتهای تکانه ای ، تحریک پذیری و پرخاشگری را در برخی از اوقات را نشان می دهند. از نظر سبک ارتباطات بین فردی مبتلایان به اختلال شخصیتی ضداجتماعی احتمال دارد حالتهایی مانند مخالفت جویی شدید و عدم توجه به نیازهای دیگران را نشان دهند . آنان همچینن در زمینه ی ارتباطات بین فردی احتمال دارد به دیگران اعتماد لازم را نداشته باشند و حالت رقابت جویی شدید را نیز نشان دهند. سبک شناختی مبتلایان به اختلال شخصیتی ضد اجتماعی امکان دارد با حالتهایی مانند وجود حالت هشیاری زیاد و عدم انعطاف پذیری شناختی همراه باشد و از نظر سبک هیجانی مبتلایان به اختلال شخصیتی ضد اجتماعی احتمال دارد پاسخهای هیجانی را در یک حالت سطحی نشان دهند .
بر اساس آخرین طبقه بندی تشخیصی اختلالات روان پزشکی انجمن روان پزشکی آمریکا که به DSM-V معروف می باشد یکی از ملاکهای مهم برای تشخیص اختلال شخصیتی ضد اجتماعی وجود الگوهای ثابتی ازعدم نوجه و یا زیر پا گذاشتن حقوق دیگران می باشد و از دیگر خصوصیات مبتلایان به این نوع از اختلال شخصیتی عدم توجه به هنجارهای اجتماعی ، دروغگویهای مکرر ، حالت تحریک پذیری و حالت پرخاشگری است .
میزان ابتلا به اختلال شخصیتی ضداجتماعی بین سه دهم درصد تا 3/3 درصد برآورد شده است و در بین اشخاصی که به علت جرمهای مختلف زندانی هستند میزان ابتلا به اختلال شخصیتی ضد اجتماعی بسیار زیاد می باشد.
نوشته شده توسط دکتر حسین لطفی نیا ( متخصص روانشناسی بالینی )
آدرس دفتر روان درمانی و مشاوره دکتر حسین لطفی نیا (متخصص روانشناسی بالینی) : تبریز، خیابان17 شهریور جدید، بالاتر از تقاطع خیابان های طالقانی و ارتش ،برج سینا، طبقه ی هفتم
تلفن: 04135559866
1403/6/2
بازدیدها: 39
نظرات